Νέες περικοπές σε συνταξιούχους του Δημοσίου

Νέες περικοπές σε συνταξιούχους του Δημοσίου

Αρ. Πρωτ. 7154/02.12.2010

Προς Υπουργό:

- Οικονομικών

Νέα επιδρομή ετοιμάζεται εναντίον 200.000 συνταξιούχων του δημοσίου, μετά τη δραστική περικοπή των δώρων και των επιδομάτων τους. Συγκεκριμένα, οι συνταξιούχοι του δημοσίου θα υποστούν νέα μείωση στο συνολικό ποσό των συντάξεων που λαμβάνουν λόγω των περικοπών, που προωθεί το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων. Η διοίκηση του Ταμείου, προτείνει την κατάργηση των επιδομάτων που αντιστοιχούν στα «δώρα» Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και τη μείωση του μερίσματος από 10% έως 35% για το 2011. Έτσι αρκετοί είναι αυτοί που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς «δώρο» τις φετινές εορτές, καθώς αυτά καταβάλλονται τον Ιανουάριο.

Είναι απαράδεκτη και προκλητική, η διαφαινόμενη άρνηση εκ μέρους της Κυβέρνησης να καλύψει τα ελλείμματα του Ταμείου και να προσφεύγει στην εύκολη λύση της περικοπής των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων. Η νέα αυτή επίθεση στα ήδη μειωμένα εισοδήματα υπαλλήλων και συνταξιούχων οδηγεί σε απόγνωση αυτούς τους συνταξιούχους. Για την κατάσταση του Ταμείου δεν ευθύνονται οι ασφαλισμένοι, αλλά όλοι όσοι καταλήστευσαν τα αποθεματικά τους από τις τράπεζες και το Χρηματιστήριο. Οι νέες αυτές περικοπές σε βάρος συνταξιούχων και υπαλλήλων είναι οδυνηρές και απαράδεκτες.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει το αρμόδιο Υπουργείο, έτσι ώστε να μην μειωθούν επιδόματα και συντάξεις των συνταξιούχων  υπαλλήλων του δημοσίου;

Απάντηση Υπουργείου